POESIA A VIVA VEU
Marc Romera 21.11.2010
El Cicle de Poesia A Viva Veu va començar alegrement amb un recital de Marc Romera, qui ja feia un any que havia publicat el seu llibre L'aigua (2010) a l'editorial LaBreu, de la qual en forma part. D'aquesta manera, vam poder escoltar alguns poemes d'aquest darrer llibre així com també els d'un poemari inèdit que tenia el títol de La Nosa. Amb la pedagogia amb què deu desenvolupar la feina de professor de secundària, el comentari que anava fent entre poema i poema situaven l'auditori en el lloc just per entendre els versos que el seguirien, i hi afegia també algunes crítiques més o menys sucoses sobre el panorama de la poesia catalana actual. Finalment, la vetllada va acabar de ser rematada amb algunes traduccions que ell mateix havia fet d'alguns poemes de Boris Vian.
Jam Poètica (Barcelona Poesia): Enric Casasses + Orlando Guillén 15.05.2011

El Cicle de Poesia d'A Viva Veu va poder entrar dins de la programació del Barcelona Poesia 2011 amb aquesta Jam Poètica que s'iniciava amb la lectura d'Enric Casasses (Barcelona, 1951) i Orlando Guillén (Acayucán, 1945) i que seguia amb la participació de tota ànima caritativa (i poètica) que hi vulgués participar. No en va, l'acte estava programat dins de la secció "Enrenous" del Festival: ple de gom a gom, la vetllada va ser llarguíssima i la tirallonga de poemes que van llegir-s'hi va donar la temperatura de l'activitat poètica d'aquesta vella ciutat.

 

Josep Pedrals 24.11.2011

Josep Pedrals (Barcelona, 1979) és un poeta que s'ha anat fent lloc dins del panorama poètic català a base de demostrar la seva perícia quasi-trapezística amb el vers i amb la rima, subvertint antigues formes estròfiques al seu gust i convertint la vida en matèria poetitzable. Aquesta profusió de creativitat poètica, juntament amb el seu caràcter joguiner, que el fa caçar una mica amb la imatge que puguem tenir de Josep Maria de Sagarra, li permet d'arribar als recitals amb un feix inacabable de poemes preparats per del·lectar l'oient amb arabescos fonètics, declaracions d'amor iròniques plenes de referències al formatge o esclats de visió poètica inesperats i terriblement sensorials.

 

Lluís Calvo 20.03.2011

Lluís Calvo (Saragossa, 1963) és un dels grans monstres de la nostra literatura. Amb una obra basta i potent a les seves esquenes, que inclou tant poesia com prosa i assaig, la seva assistència al Fantástico va ser apoteòsica. Amb les seves Col·lisions (2009) a la mà, entre d'altres poemes publicats en d'altres volums, el vers de Calvo s'adapta perfectament a la seva veu greu i contundent, i el viatge estilístic que proposa la seva obra (des d'una poesia més experimental fins a una altra d'arrel molt més realista) ressona fort, coherent i inabastable.

 

Manuel Forcano 06.02.2011

Manuel Forcano (Barcelona, 1968) és un dels poetes millor considerats d'aquestes latituds. Fi, elegant i amb un coneixement i estil d'arrel semítics, va entrar al Fantástico amb ganes de donar tombs per la seva obra publicada fins ara, que conté De nit (1999), Corint (2000), Com un persa (2000), El tren de Bagdad (2004) i Llei d'estrangeria (2008). En la intimitat, els poemes de Forcano sonen més càlids que de costum, fent giragonses per les seves imatges impactants, plenes de sentit i amb l'esclatada final que sempre aconsegueixen trobar.

 

A Pèl Capell presenta: Màrius Sampere 19.01.2012

Màrius Sampere (Barcelona, 1928), és un dels grans poetes catalans d'ara. La seva obra poètica passa per més de 20 llibres, en què Sampere sempre ha provat de donar el pas de rosca necessari per seguir avançant en la seva recerca poètica. Aquest cop, i de la mà de Pèl Capell, A Viva Veu va ser la seu d'una lectura dels seus poemes duta a terme per alguns dels poetes catalans que més l'admiren.

Francesc Garriga: Ragtime 27.10.2011

Francesc Garriga (Sabadell, 1932) és un home de cultura. Va estrenar-se com a poeta el 1959, però degut a la seva posició marginal dins dels corrents poètics de l'època, no se li ha començat a reconèixer la seva vàlua fins fa ben bé poc. Així, l'acte celebrat al Fantástico va estar enfocat a la presentació i lectura del seu nou llibre de poesia, Ragtime, publicat per l'editorial LaBreu l'any 2011.

Ricard Mirabete 17.04.2011

Ricard Mirabete (Barcelona, 1971), poeta i filòleg, va estrenar-se l'any 1999 amb el seu premi Amadeu Oller, Última ronda. Així, el 2004 va publicar a l'editorial Emboscall La gran baixada, i el seu recorregut poètic ha arribat fins a Les ciutats ocasionals, publicat el 2009 per Témenos edicions. La seva poesia, com extreta de l'absurd de la quotidianitat, busca extreure, per mitjà del llenguatge, allò que pot escapar-se en el dia a dia.

Anna Ballbona 09.01.2011

Ja feia força anys que l'Anna Ballbona havia publicat el seu 'La mare que et renyava era un robot' (2008) amb el premi Amadeu Oller sota el braç. Precisament per això, sabíem que la seva vinguda al Fantástico estaria plena de versos que mai no havíem escoltat i potser hi desobríem algun llibre inèdit. L'Anna Ballbona, en efecte, va recitar-los, com també algunes converses que havia enxampat al vol a l'estació de la Renfe o algun comentari més o menys polèmic sobre la postmodernitat i altres desastres de mena.

 

Adrià Targa 19.12.2010

Adrià Targa (Tarragona, 1987) és l'autor dels llibres de poesia L'exili de Constança (2008) i de Boques en calma (2010), amb el qual es va convertir en el poeta més jove que fins ara ha guanyat el Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater. Així, venia a deixar-se sentir per un públic que tenia ganes de descobrir-li els nous poemes. Una mica tímid al principi, es va deixar anar gràcies a la força i a l'humor impetuós de la seva 'Mitologia del zel', un poema llarg que fa de pròleg a les paraules calmades de la resta del llibre. Tot i que el recital va acabar molt ràpid (més del que els assistents haguessin volgut), Targa va saber fer-nos gaudir de la seva poesia durant una estona intensa.

Wind Atlas

#1 Benvinguts a A Viva Veu

Ho cridem a viva veu. Ens obsessionen la m&

#2 Inspira

Encara recordem el concert d'Inspira com un

#3 Me and the Bees

Me & The Bees és un grup de noie

#4 Nova temporada Cicle A Viva Veu

Ben a prop de complir tres anys, avui prese

#1 2011. Els millors discos d'electrònica

Enguany hem tinguts alguns debats interns e

#2 2010. Els millors concerts

Encara que no ho sembli, la música n

#3 Martí de Riquer in memoriam

"La primera impressió que fa é

#4 #Sónar2013: La selecció artística

Amb el mateix criteri utilitzat en cadascun